1 Kasım 2016 Salı

Kendin yap/diy projeleri

Do it yourself (kendin yap)=DIY

"Kendin yap" ya da populer adıyla "diy" projelerimi paylaşmak istedim. Zira hayat sadece diyabetten ibaret olmadığı gibi tatlı1hayat da sadece diyabetle ilgili olmasın dedim.

Hobisi mesleği olan kişilere gıpta ile bakarım. Parasını kazanırken zaman nasıl geçer anlamaz ve musmutlu yaşarlar sanırım. Çok mu iyimserim? Bilemiyorum.

Herkesin mesleği dışında bir uğraşı olmalı diye düşünüyorum. Bir işten yorulduğunda başka bir işe koyul demiş ya yüce Allah. Bunda bir hikmet vardır mutlaka. Çocuklar mesela, bir şeyle ilgilenir kurcalarlar sonrasında başka bir işe odaklanirlar.

Çocukluğumdan beri hayal etmek  tasarım yapmak ve sonra onu hayata geçirmek çok ilgimi çekmiştir. Rahmetli ananem de bu ilgimi görmüş olacak ki örgü dikiş konusunda oyun çapında yönlendirirdi beni. İlkin hafif balık etli Fatoş bebeğime sonraları da uzun bacaklı barby bebeğime giysiler diker ve bundan da büyük keyif alırdım. Resim yaparken de aynı duyguları yaşardım.

Yıllar beni bu ilgimin çok uzağında bir alanda eğitim almaya mecbur etse de içimdeki tasarım aşkı hiç bitmedi. Ahşap objelere peçete tutkali ile dekupaj, boyama, çerçeve dekorasyon, keçeden çanta, süs, dikiş vs derken ürünler gittikçe çoğaldı. Eğer sizin ya da çocuğunuzun da özel bir alana ilgisi varsa mutlaka değerlendirin. Ruhunuza nasıl da iyi geldiğini göreceksiniz. Açığa çıkmayan potansiyel, zamanla içinize sıkıntı oluşturabiliyor.

Yoktan var etmek O'na mahsus. Var olanı başka bir şekle sokmak da biz insanoğluna.  Ha gayret :)

Sevgiler...

Keçe çanta

Eski kase yenileme

Çikolata sepeti boyama

Şişe kapağından çerçeve 

Keçe ev

Eski krom sandalyenin yenilenmesi

Örgü Çanta

Sehpaya peçete dekupaj