29 Ekim 2016 Cumartesi

Elma sirkeli ılık su



Bizim oğluş doğduğunda uzun süren bir sarılık sürecimiz olmuştu. Aynı zamanda bir gastroentetelog olan çocuk doktorumuzla tanışmamız bu vesile ile oldu. Yıllar geçtikçe doktor beyle muhabbetimiz arttı ve sohbet arasında nasıl besleniyorsunuz sorusuna verdiği cevap beni "sirkesever" biri yapiverdi.

Sirke, turşu, yoğurt, kefir gibi mayalı besinler yemenin bağırsak florasi için çok önemli olduğunu söyleyen doktorumuz, son yıllarda "insanin sağlığı bağırsaklarından geçer" mealinde görüşün tıp camiasinda oldukça popüler olduguna da vurgu yapmıştı.

O günden sonra mayali besinler yemeye özen gösterdim. Mesela hemen her sabah elma sirkeli ılık su içer oldum. Kabızlık gibi bir sorun yaşamamak bir yana ilginçtir ki kilo kontrolünde müthiş bir ilerleme sağladım. Evet yaklaşık 8 kilo verdim.

Sirkeli besinlerin başka bir huneri de tokluk kan şekerinin ziplamasina engel olmasiymis. Bu bilgiye yabancı bir diyabet blogunda rastlamistim. Blog sahibesi bol turşu tükettiği ogunlerden sonra tokluk şekerinin ideal seyrettigini yazmış. Mekanizmasını bilemiyorum ama denemek bedava. Tabiki yüksek tansiyon probleminiz yoksa!

Sevgiler...