31 Ağustos 2017 Perşembe

Bayram ve çikolata

Çikolata zaafım var. Evet var. Birgün rüyamda çikolatadan tiksindigimi görmüştüm. Nasıl sevinmiştim.

Pancar şekeri ve kakao yağı ile yapılmış, glukoz şurubu palm yağı olmayan market çikolatası sayısı az. Çok şükür ki artık seciciyim ve çikolata adaylarının sayısı azaldı.😀



Ağızda 5 dk, midede 30 dk, vücudun muhtelif yerlerinde yıllar boyu kalıcı olan bu yağlı tatlı şeyler bayramda çok yeniyor.

İki tanecik madlen çikolata 7 gram karbonhidrat içeriyor. 15 gram karbonhidrat şekerimi 70 birim ziplattigina göre iki madlen çikolata yaklaşık 35 birim şeker yüksekliğine neden olabilir. Kısa aralıklarla yenen birkaç madlen totalde epeyce zıplamaya neden olur gibime geliyor.

Çikolata yiyice insulini pompadan yayarak gönder derler. Bunu denemiş ve hipoglisemi olmuştum. Beceremeyince de denemeyi bırakmıştım.

Bizim oğlan da bir çikolata tutkunu. Anne bayramda çikolatayı yemek için gelmeseler de birilerini çağıralım çikolata verelim diyor. Kendisi de yiyecek ya ondan bu misafirperver duruş.

Yarın Kurban Bayramı'nda dilerim iki cihan için güzel ibadetler, anlar biriktiririz. Dilerim minik şeker çocuklar hipoglisemi hiperglisemi olmadan rugule bir bayram geçirirler.

Sevgiler...