2 Eylül 2017 Cumartesi

Evde Probiyotik yoğurt yapılırsa...+ Ümit Aktaş

Sağlıklı bağırsak için fermente (mayalı) gıdaların tüketilmesi gerektiğini soylemisti oğlumun çocuk doktoru. Ve hatta ileri giderek insanın kaderinin bağırsaklarından geçtiği söyleminde bulunmuştu. 

Gastroenteroloji uzmanı olduğu için onemsemistik bu sözleri. Dr ve fitoterapi uzmanı Ümit Aktaş'in kitabını okuduktan sonra anladım ki bağırsaklara çok çok iyi bakmak lazımmış. Ev yoğurdu, dogal fermente sirke, turşu, kefir yemek bağırsaklara probiyotik yerleşmesi için gerekliymis.

Ev yoğurdu yapmak zor değildir malum. Güzel bir süt ve yoğurt mayası olması kafi. Evde kefir ve probiyotik yoğurt yapmak da çok kolaymış.

Zincir marketlerden birinde kefir ve probiyotik yoğurt mayası buldum. Tarifine göre mayaladim. Muhteşem oldular. Hazır kefirin tadı ekşimsi olur. Ama yaptığım kefir tıpkı yoğurt gibi tatlımsı oldu. Bu işte bir gariplik var mı bilemiyorum. Yedim gitti :) probiyotik yoğurt da çok güzeldi valla. Onu da yedim gitti...


Dr. Ümit Aktaş günde iki porsiyon yoğurt, market yoğurdu değil ev yoğurdu, mutlaka yenmeli diyor. İçerisine iki üç tane günkurusu kayısı doğranmış bir kâse yoğurt çok nefis oluyor. Şahsen ben bayılıyorum.


Bağışıklık sistemi çok güçlü olsun da hastalıkları def etsin gibi bir şey yanlışmış. Bağışıklık sistemini dengeleyen bir beslenme tarzı öneriyor Ümit Aktaş. GDO suz besinleri öneriyor. Buğdayın hayatımızdaki yeri aşikarken ve  neredeyse GDO suz buğday yokken bunu nasıl başaracağım bilmiyorum. Şeker zehirdir diyor Ümit Aktaş. Benim gibi doğal şekerleri kastetmis olamaz herhalde ☺

Bir kere daha okumak istoyorum bu kitabı. 

Sevgiler