2 Eylül 2017 Cumartesi

saglikliyasiyoruz.com-Karatay Diyeti

İlk kez bir instagram hesabı tarafından engellenmişim. İnanamıyorum :) Hepsi o düdüklü tencerenin yüzünden. Dilimi tutamadım tabi. Kanda kimyagerlik varya, düdüklü tencerede yemek pişirmek sağlıklıdır paylaşımını görünce itiraz ettim. Gördün işte, mis gibi hesap kapının önüne koydu seni. Hey gidi "tatlı bir hayat" hey! Kendimi çok dışlanmış, itilmiş-kakılmış hissediyorum yahu. Bunu sindirmem lazım :)

Şaka bir yana, engellendiğim gerçek, saglikliyasiyoruzcom instagram hesabını öneririrm. Canan Karatay hocanın önerilerini paylaşıyorlar. Beslenmeye dair, sağlıklı yaşama dair farkındalık oluşturuyorlar. Hesabın sahipleri Okan ve Nurçin Çağlar çifti bu beslenme tarzıyla ciddi kilo vermişler.

woto.com sitesinde çok güzel makaleler var. Kolleksiyonlar içerisinde bu makaleler. Kişileri seçip, onların oluşturduğu makaleleri okuyabiliyorsunuz. Mesela Karatay diyeti ile kilo verenleri okumak için buraya, gıda takviyeleri vs için buraya tıklayabilirsiniz.

Ben de bir süredir neredeyse ekmeksiz bir hayat sürüyorum. Birkaç kilo gitti. Sebze, az meyve, bol kuruyemiş, yoğurt, yumurta, sucuk ,et yiyorum. Düşük glisemik indeksli beskenmek muhteşem birşeymiş. bu arada sucuk demişken altını çizeyim, içerisinde nitrit olmayan fermente sucuktan bahsediyorum. Beşler firmasının ürettiği fermente sucuğu mutlaka deneyin derim. Benden söylemesi...

Canan Karatay hocanın Karatay Diyeti adlı kitabı okudum. Çok güzel bilgiler var. Ümit Aktaş ile ufak tefek farklılıklar olsa da ikisi de buğdaydan şekerden uzak durun diyor.


Genetiği değiştirilmemiş buğday unu ve ekşi maya ile yapılmış ekmek fırın ekmeklerinden daha evla. Siyez unu ve ekşi maya ile yapılmış ekmek mesela... olsa da yesem. Ekşi maya deneyimim hala devam ediyor. Mayam hala olgunlaşmadı, beslemeye devam ediyorum onu. Refika'nın Mutfağı'nda seyrettiğim  Burak'ın Ekmek Teknesi videosu ekşi maya severler için...

Valla içime oturdu engellenmek. Biriniz gidip söyleyin yahu engeli kaldırsınlar. Yeni hesap açıp takip etmek zoruma gidiyor. söz bir daha aykırı yorum yapmıycam!

Sevgiler...