2 Eylül 2017 Cumartesi

Diyabet teknolojileri

Diyabet teknolojisi aldı başını gitti. İnsulin pompaları, sürekli  kan şekeri ölçümü yapan (Sensörlü) İnsülin pompaları, kablosuz insülin pompaları, kan şekeri sensorleri vb.

diyabetim.com da Esra Avcı DM teknolojilerini çok güzel takip edip paylaşıyor, kendinde deniyor. İmkânı olanlar için harika şeyler.

Ammavelakin gel gelelim tip1 diyabetlilerin ne kadarının bu imkânlara sahip olduğu. Ülkemizde sensör icin SGK ödemesi yok. Kablosuz pompa satışı da bildiğim kadarıyla yok. Sürekli kan şekeri ölçüm sistemleri de ateş pahası.

 İngiltere'den getirttigim libre sensör ile birkaç hafta lüks konforlu bir takip yaşamıştım. Cep telefonumu kolumdaki sensore tutup anında şekerimi ölçüyordum. Tadı damağımda kaldı desem yalan olmaz. Sensör bitti, konfor gitti.



Ne yapayım peki? Kararlar mı baglayayim...

Sabah açlık şekeri ölçümü, düşük karbonhidrat ve glisemik indeksli beslenmek, en çok üç öğün yemek, gece şeker ölçümü. Aralarda da kötü hissedince ölçüm yapınca idare eder durumdayız diyebilirim. Tabi hormonal döngü devreye girince şekerler çıldırıyor. Ovulasyon önü-sonu nereden baksan bir hafta allak bullak oluyor regulasyon. Geçici bazalı %130-150 artırmak iyi geliyor. Bazen diyorum ki erkek diyabetliler diyabetli kızlardan daha rahat, döngüleri filan yok:) pardon;)

Keşke demeyi sevmiyorum ama keşke hic olmazsa diyabetli miniklere diyabet teknolojileri ücretsiz olsa...

Sevgiler...