25 Ağustos 2017 Cuma

Medtronic insülin pompası A33 hatası



İnsülin pompası kullanıp da ekranda A33 hatası gören bir pompa kullanıcısı "eyvah!!!" diyebilir. Zira pompanın bir yerlerine birkaç bin TL sıkışmış durumdadır. Yani, yeni bir pompa alma zamanının geldiğinin adıdır A33.

Bir sabah uyandığımda pompamda pil uyarısı olduğunu gördüm. Pili değiştirdim. Pompamın "altı kuru keyfi yerinde olsun" diye rezervuara tazecik insülin de doldurayım dedim. Geri sardım, dolu rezervuarı taktım. Act tuşuna basılı tutarak kabloyu insulinle doldurmak üzereyken ekranda A33 hatası çıktı. Pompa kapandı, yeniden açıldı. İşlemi tekrar yaptım. Ama nafile. Her seferinde aynı hatayı verdi.

Google amcaya sordum. Acı gerçek yabancı blogların birinde kaşıma çıktı; "Teknik servisi aramalısınız."

Medtronic'i aradım. Sağolsunlar hemen geri döndüler. Tamiri mümkün değildir dediler. Bulunduğum şehirdeki hastaneyle iletişime geçip demo bir pompa almamı sağladılar.  Öğlen olmadan demo pompa elimdeydi.

Sıra yeni pompa prosedürüne gelmişti. Medtronic'ten Emre beyin yönlendirmesi ile iki günde yeni pompa elime geçiverdi. Hem de sensörlü pompa! 

2011 de ilk pompamı almıştım. Küçük rezervuarlı, sensörsüz bir pompa için  SGK ödemesi hariç 1500 TL ödemiştim. O zamanlar sensörlü pompa sanirim 6000-7000$ civarındaydı. Ödemesi benim için mümkün olmayan bir bedel. 

Yeni pompanın sensörlü olduğunu görünce bu işte bir yanlışlık olup olmadığını Emre beye sordum. Artık Medtronic standart olarak sensörlü pompa veriyormuş. Ne güzel :)

Transmitter için 1400 TL ve bir sensör için yaklaşık 100 TL ödersem sürekli kan şekeri ölçümü yapan bir pompa kullanıcısı olabilirim. Yeterli param oluncaya ya da SGK sensorler için geri ödeme yapınca kadar bu bir hayal olsa da düşüncesi bile güzel :)

Sevgiler...