22 Haziran 2017 Perşembe

Yine yeniden + bazal hız operasyonu

Bugün 22 haziran. Bir hastane koltuğundayım. Tatlı bir hayat'ıma yazmak istedim. Çok ciddi sonuçları olabilecek bir sağlık problemini, annem az acılı bir kalp anjiyosu ile atlattı şükür.  Hayat nasib olacaksa eğer, insan  hiç planda yokken tıpış tıpış doktora gidip öğle arasında anjiyo olabiliyormuş. Damarlar mühim. Aman daralmasinlar.

Son yazımı yayınlayalı çok uzun zaman oldu. Koskoca 7 ay geçmiş. İniş ve çıkışlarla dolu bu yedi ay neler öğretti neler. Madde madde yazmak olmaz. Özetle; olan her şeyde bir hayır vardır, sükut ve sabır lazım. Sahip olduklarını her an kaybedebilirsin, güvenme hayata. En doğru senin fikrin olmayabilir, danış mutlaka. Aile, darlık anında paha biçilemez bir servetmiş, genişlikte de kiymeti bilinmeliymis.
Arkadaş, kızıp elestirsen de hep ailenden sonra gelmeliymis.

İniş çıkışlarla dolu bu yedi ayda diyabetim de nasibini aldı elbette. Bir köşeye atılmış sessize alınmış bir alet gibi bip bip edip durdu. Ciddi hiperler yaşadım, kan şekerimi ölçmediğim gün (ler) oldu.

Çok şey bildiğini zannedip kendinde işe yaramamak kadar berbat bir durum var mıdır? Yurtdışından aldığım koca koca diyabet​ kitaplarını gördükçe hafakan basıyordu.

Dellendim bir gün. Arkadaş n'oluyor bana nedir bu acizlik kendine gel, sürekli hiper olur mu pompalı biri dedim.

Bazal İnsülin hızını elden geçirdim. Birkaç kilo almıştım. Buna bağlı olarak insulin ihtiyacım artmış olabilir diye düşündüm.  Mevcut bazal programını %30 artırdım. Mesela saat 12:00-15:00 arası bazal hız 0.50 ise 0.50x30/100=0.15 unite ekledim. O saatlerde bazal hız 0.65 ü/saat oldu. Çok şükür eskiye nazaran kan şekeri iyi gidiyor. İp gibi mı? Tabiki hayır. Tıkınmaya bağlı olarak hiper olabiliyor. En azından sebebi belli, hiperin faili meçhul değil.

Dilerim "tatlı bir hayat" birilerinin hayatına dokunuyordur, kendim çalıp kendim oynamıyorumdur.

Sevgiler...